O mentoru

Saša Jurković po zanimanju je ekonomist poduzetništva, a u području menadžmenta se nalazi već 24 godina, većinom na pozicijama Direktora i CEO-a. Za sebe voli reći da je HR oriented CEO.

Trenutno radi kao konzultant i mentor zaposlenicima i upravama tvrtki gdje pomaže organizacijama u različitim fazama rasta kako da razviju poslovanje i ljude za dugoročan i stabilan rast

Uživa u radu sa mladim menadžerima gdje im pomaže u izgradnji karijere i rješavanju svakodnevnih izazova u vođenju timova i suradnje sa drugim menadžerima, odjelima i upravom – First time Manager Mentorship

Od uspješnih projekata rado izdvaja posao.hr te MultiSport, a osnivač je i mentor nekoliko startup-ova od kojih je najnoviji MealPass – mreža restorana.

U svojem radnom vijeku prošao je sve faze poslovanja kompanije – od ideje, osnivanja, pregovora sa investitorima do rasta, akvizicija i spajanja te optimizacija i restrukturiranja tvrtki te prodaje. 

Sašina poslovna mreža je vrlo velika i omogućuje mu „otvaranje vrata” i spajanje ljudi i biznisa kako bi zajedno bili uspješniji. 

Završio je EMBA program, educirao se u Londonu na CIPD-u gdje je stekao certifikat za regrutaciju i selekciju te na IMD u Lausanne na temu leadershipa. Od početka karijere, redovno se usavršava putem seminara, konferencija i poslovne literature.

Čest je govornik na okruglim stolovima, predavanjima i radionicama iz područja ljudskih resursa, leadership-a i upravljanja karijerom

Glavni je pokretač, a od 2011. i predsjednik Udruge HR Centar – Najveće Strukovne Udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima u Hrvatskoj, koja za cilj ima promicanje, razvitak i unaprjeđenje ljudskih resursa u Hrvatskoj

Kao predstavnik HR Centra i hrvatske HR scene, član je EAPM – Europske mreže udruga u upravljanju ljudskim resursima

Član je Foruma za cjeloživotno profesionalno usavršavanje pri MROSP

“Saša je odličan mentor u području ljudskih potencijala, a još i bolja osoba. S njegovim strpljenjem, humorom i originalnošću, iz prve ruke dobiješ primjere iz prakse koje ne možeš pronaći u knjigama. Saša je definitivno osoba koju trebaš nazvati kada naiđeš na neki poslovni problem!”

Marta Grubačević, studentica

After 12 years of working with Saša I can say he is a very vigorous and visionary manager who knows how to coordinate assignments and the colleagues he deals with. A driven, ambitious individual with an infectious enthusiasm for any project. Saša is a hard-working, creative professional that brings a lot to any table, truly a visionary leader. Saša would be a welcome addition to any leadership team! I was rewarded with a chance to meet and work with Saša. Highly recommended to all others.

Martina Matejić, HRM at HGSPOT Group

I rarely come across real leader who stand out like Saša. I had the pleasure of working for Saša at the Benefit Systems, collaborating on several project teams. Saša’s ability to handle multiple projects was unlike any I’ve seen before and made a dramatic increase in the productivity level of our company. No matter how tense a meeting, Saša made sure everyone left with a smile. As a team member or a leader with vision, Saša earns my highest recommendation!

Ognjen Bačić, Project manager at Tenant d.o.o.

Sasa is one of Croatia’s most admired HR and business professional. I had the privilege to work with him on the first global HR event in Croatia and he did an amazing job. He is a team player and always there to help when problems arise. Having him as our business partner gave us the much needed confidence we needed to succeed in the Croatian Market.

Kosta Petrov, Founder at P World, Bestselling Business Author

Neki od upečatljivijih su:

R

Career Boot Camp

koji je prošlo više od 80 studenata, uz mentorstvo HR stručnjaka eminentnih tvrtki, u kojima je velik broj studenata pronašao svoje prvo radno mjesto

R

Siguran start

edukacije za Startup tvrtke, koji je prošlo više od 200 poduzetnika.

R

HR Summit

konferenciju za stručnjake u ljudskim resursima, 14 godina zaredom.

R

HR Manager godine

nagrada za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, 13 godina zaredom.